Nötkött med ädelostsås

Middagen för idag

~3 portioner
600g Nötkött
4dl grädde
140g ädelost
svartpeppar
timjan
Chili

Skär köttet i skivor, krydda
Lägg i ugnsfast form
Smält osten i grädden och häll över köttet.
In i Ugnen i 125-175 grader beroende på kött och 60-30 min på ett ungefär, smidigare mat får man ju leta efter.



Hade lite avokado och isbergssallad till. Tänkte även att jag ska bjuda på dagens kaloriintag, för det var trots allt mitt nyårslöfte, att någon gång i månaden räkna hur många kalorier jag stoppar i mig, då det är bra mot min "ätstörning" och idag var en sådan dag. Kan avslöja att jag redan satt i mig ca 2600 Kcal, känns riktigt bra faktiskt. Men det blir imorgon, kan ju hända att jag skulle råka stoppa i mig nått ikväll också. Antagligen inte, men man vet ju aldrig.

Träning

Igår lärde jag mig att man inte ska köra triceps dagen innan man kör bröst, då man behöver ha fräscha triceps för att orka köra bröst. Lyckades dock ta mig upp på 37,5 kg som är min maxvikt för tillfället ändå på ren viljestyrka, utan att fuska med benen, i bänkpress då.

Idag körde jag biceps, axlar och mage. Allt kändes grymt bra. Orkade betydligt mycket mer med magen och gick upp ett kilo på mina axelövningar.

Skidor

Idag var jag ute halva eftermiddagen och letade efter ett upplyst skidspår. Vet att det ska finnas på gimonäs, men hittade inte något. Hittade dock en massa oupplysta, så tänkte jag skulle prova ett sådant imorn under dagen. Kanske man lyckas hitta nått upplyst efter nått av de oupplysta.

Funderar även på att ta mig en tripp till bräntbergsbacken och prova den. Började dock må dåligt när jag insåg hur kort den är. 48m mot de 148m (skönviksbacken) och 92m (sidsjöbacken) jag är van att åka i, men det kanske går bra det också. Var ju sjukt längesedan jag åkte så. Var tom tvungen att prova ta på mig skidorna för att se att jag fortfarande visste hur man tog på sig dem.

Längdskidorna köpte jag igår. Slalomskidorna är antika. Lär kanske köpa nya slalomskidor nästa år hade jag tänkt. I alla fall om det blir att jag åker nått iår.

Spalding och Fischer

Hungrig tjej

Igår käkade jag en sallad till lunch, efter det var jag vrålhungrig, fan jag vill ha en kycklingtalrik eller en kycklingrulle, men åt tillslut upp pannacottan jag hade med mig och pang så jag var mätt och ville inte ha en massa kolhydrater längre.

Idag åt jag två stora bitar lax. I vanliga fall brukar jag dock bara orka en, men vet ni vad? Jag var fortfarande hungrig när jag käkat upp min lax.  Så även då slängde jag i mig lite pannacotta och sedan var jag nöjd. Hade kunnat käka lite till, men det var inte så att jag mådde dåligt om jag inte fick mer mat.

Träning

Tänkte bara uppdatera lite snabbt om min träning innan jag går och lägger mig. Körde Triceps, V-rygg och mage idag. Hade lite storhetsvansinne när jag tränade idag, blev äsch, va fan tog 13,5 och körde mina triceps med det, minns inte vad jag körde på senast, men det var inte så mkt i alla fall. Jag lyckades ta mig igenom alla set, men smärtan i musklerna under sista settet var inte att leka med. Sedan körde jag 30kg på latsdragen vilket jag heller aldrig kört förut, men det gick också bra.

Provade köra lite chins igen. Om jag var uppe i 1,5 i fredags så låg jag på 1,75 idag. Snart är jag fan uppe i 2 st.

Magen gick för övrigt sämst, men inte så väntat då jag rätt ofta "glömmer" mage när jag tänkt köra det för att det är så tråkigt.

Ser fram emot ett jobbigt ben, ländrygg och bröstpass imorn.

Varför jag äter enligt LCHF

Det finns en stor och viktig anledning vill varför jag äter LCHF.

Det är för att jag så länge jag äter traditionellt så kan jag ofta hamna i energisvackor på kvällarna vilket innebär att jag inte orkar äta över huvud taget, vilket gör mig ännu tröttare på morgonen och vips så har vi en ond cirkel.

Kände faktiskt av det lite ikväll också, men skillnaden nu är att jag faktiskt lyckades få i mig någonting, om än kanske inte jättebra mat och inte tillräckligt då jag fortfarande är hungrig, men nu har jag i alla fall energi till att fixa nått vettigare.

En annan anledning är att man orkar plugga så himla mkt längre. Man behöver inte småäta hela tiden för att blodsockret åker berg-och-dalbana som det annars är.

En sista anledning, det är väl snyggt med synliga muskler, tycker det är häftigt att jag blivit så deffad som jag blivit. Tror en viss människa också tycker det är häftigt då han inte kan låta bli att peta på mina blodådror som ibland kan framträda rätt så tydligt på mina armar.

Middag

Min middag slutade såhär. Kanske inte helt optimalt, men det var det jag var sugen på. Helst skulle man väl haft lite köttfärs också, men orkade inte rota fram nått ur frysen. Tror förresten att morötterna inte riktigt är godkända och gurkan är väl inte helt optimalt näringsmässigt. Får trösta mig med att jag åt en bra lunch, dvs resterna från västerbottenpajen.

Simning

Idag så tog jag mig en liten simtur på iksu såhär på morgonkvisten. Blev dock inte mer än 500m för sedan var jag less. Halsen totalt igenslemmad, kan knappt andas, nej fan det här är inte kul. Nu kliver jag upp. Var mycket enklare när man hade farsan som "drog" en, då var det hur lätt som helst att simma 3km.

Igår körde jag biceps och axlar på gymmet så mina biceps är typ döda nu.

Sedan hade jag i övrigt en rätt kass dag igår. 4h med min klass var tillräckligt för att jag skulle må dåligt så somnade vid två-tiden på eftermiddagen och vaknade vid 6-snåret, var upp och botaniserade i mitt kolhydratföråd. Hittade lite knäckebröd och kex så hyvlade lite smör och ost på knäckebrödet och lade stora bitar brieost på kexen och sedan på kvällen blev det ett ägg. Men inte så lätt när man inte mår bra. Hoppas jag ska klara av det bättre att vara med min klass för nu är det dags att dra till skolan.

Böcker

Fick idag hem två böcker, den vänstra är kurslitteratur och den högra en träningskalender. Kände att jag behövde en sådan. Känner även att jag behöver en ny kalender då den jag har just nu inte alls fyller upp mina behov. Ni får se sedan.



Nyss suttit och smällt i mig lite kvarg med kakao i, supergott. Kände att det behövdes då jag var rätt hungrig. Nu ska jag på ica och handla käk.
Puss

Träning

Hann inte köra så mycket mer än bänkpress och marklyft innan jag var tvungen att gå därifrån för att hinna.

Körde 3x10 på 32,5 i marklyft och maxade 37,5 i bänk, med aningens hjälp av benen.  Hann även med att prova på lite chins. nu när det bara var gubbar på gymmet vågade jag göra det. Man vill ju inte hänga där och inte ens orka göra en endaste om det är massor av människor i ens egen ålder där, men lyckades faktiskt göra en hel. riktigt nöjd över mig själv.

Räksallad

Tydligen började inte beslutsmötet 9.30, så jag stövlade in där mitt i det fackliga mötet de hade. De erbjöd mig att gå och ta fika i kemis personalrum och sedan komma tillbaka till halv 10, men det kändes läskigt att gå och ta fika där, så sket i det.

Innan jag drog hemifrån imorse hann jag med att ta bild på min lunch. Ser grymt mycket  fram emot den.

Mot gymmet

Nu tänkte jag dra mot gymmet en snabbis innan jag ska på beslutsmöte vid 9-snåret, dock inte fått någon kalelse till det, så inte helt hundra på att det är idag, men vi får väl se helt enkelt.

Mig själv

Debatt

Fick nyss ett utbrott. Skrek rakt ut för att jag blev så irriterad. "Kroppen behöver kolhydrater" "hjärnan behöver kolhydrater" Vadå kroppen behöver kolhydrater. Har du hört talats om något som heter ketoner? Antaligen inte. Går precis likabra att driva kroppen på sådanna. Läs lite kemi vett ja.

Jag känner i alla fall att jag har aldrig orkat plugga så länge på dagarna som jag gör nu. Inga blodsockerfall!

Vadå inget ställe där du kan köpa LCHF i skara, gå till vilken pizzeria som helst och köp en sallad och vips så är det LCHF. Vad är problemet?

Tentafika

Hejsan!

Här kommer bilden på fikat jag lovade er.



Nu tänkte jag dra mot lokalen (sportpub 100m ifrån där jag bor) för att se lite hockey. Vi hörs sedan.,

Tenta Akvaten

Tjena!
Idag har jag haft tenta i Akvatisk kemi, alltså praktiskt taget vad som händer med olika joner i vattenlösning.
Som vanligt hade jag massor av fika med mig.
Kaffe
Vatten
Lunch bestående av kyckling och räksallad
Chokladpudding, gjord på kvarg och kakao, med grädde
Pannacotta med mosade hallon
LCHF Snickers
86% Choklad
Pistaschnötter
Cachewnötter
Ja, det var allt, ganska mycket kan tyckas, men jag sitter gärna och tuggar på någonting typ hela tiden när jag sitter och skriver tenta, så det är inte kul när mitt fika råkar ta slut, som det gjorde när jag skrev en omtenta i lördags, även då hade jag dock med mig tillräckligt mycket för att folk skulle reagera. Lyckades ta en bild på allt mitt fika innan jag stoppade ner det i väskan imorse. Bild kommer ikväll, för snart ska jag på möte med Kemisektionen.

Västerbottenpaj

Hittade några rivna ostkanter västerbottenost i frysen, så idag blir det västerbottenpaj till middag, utan pajskal då såklart, enligt detta recept.

VÄSTERBOTTENPAJ (LCHF)

300 g riven västerbottenost
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
Riven muskot

Tillbehör:
Creme fraiche
Finhackad rödlök
Gräslök
Svartpeppar

Gör så här:
Smörj en pajform med smör. Fördela ut den rivna osten i pajformen. Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt, svartpeppar och lite muskotnöt. Häll äggblandningen över osten. Gratinera i ugnen 20-25 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Låt pajen svalna. Skär upp lagom portionsbitar och lägg upp på tallrik. Servera med creme fraiche, finhackad rödlök, gräslök och svartpeppar.


Receptet kommer härifrån.

RSS 2.0