"Formfranska"
Håller just nu på att baka en typ av formfranska jag själv brukar äta som "macka" på morgonen. Tänkte jag bjuder på ett recept när jag ändå håller på.
1 dl pofiber
0,5 dl kokosflingor
Ingredienser:
2 dl mandelmjöl1 dl pofiber
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
6 vispade ägg
120 g cream cheese
2 dl créme fraiche
Vallmofrön
1 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
6 vispade ägg
120 g cream cheese
2 dl créme fraiche
Vallmofrön
Gör så här
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ägg, cream cheese och fraîche i en annan och vispa ihop ordentligt. Häll sedan ner äggsmeten i mjölbunken och rör om till en smet. Använd bakplåtspapper i en avlång form och häll i smeten, toppa sedan med vallmofrön. Grädda i 20-25min.
Kommentarer
Trackback